Snasne Mandelboller

Snasne Mandelboller

Mandelboller 2

Grunndeig

  • 100 gram smør
  • 5 dl melk
  • 1 pakke gjær
  • 1ts kardemomme
  • 1 dl sukker
  • 750 gram kveitemjøl

Fyll:

  • Smelta smør
  • 100 gram revet kransekakemasse
  • 100 gram mandlar, hakka
  • 100 gram dronningsjokolade, hakka
  • Perlesukker

 

  1. Smelt smøret, og varm opp melka til 37 grader.
  2. Hell smøret oppi melka, og sjekk at blandinga ikkje er for varm.
  3. Hell smør og mjølk blandinga i ein bolle,  og tilset gjær. Visp inn gjæren.
  4. Ha i sukker og kardemomme og visp inn.
  5. Hell oppi litt og litt kveitemjøl mens du vispar. Bruk god tid. Når deigen blir passe klissete legg eg frå meg vispen og bruker hendene.
  6. Avslutt når du har fått ein fast og fin deig. Kna for harde livet!
  7. La deigen stå til heving i 45-60min.
  8.  Når deigen er ferdig å heva, knar du deigen endå meir.
  9. Kjevle ut deigen og pensle på eit tynt lag med smør.
  10. Så drysser du over kransekakemasse, sjokolade og mandlar.
  11. Rull lefsa til ei stor pølse. Trykk mens du ruller slik at du ikkje får “lause” ringer.
  12. Etterhev bollane i 30-45 min. Strø over brunt perlesukker.
  13. Steik dei på 225grader i 8-12 min.

Mandelboller

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*