Cæsarsalat

Cæsarsalat

caesar-salat-3

Cæsarsalat med kylling
• 4 pers
• 1 kvitlauksfedd
• 4 tjukke skiver brød
• 3 ss olivenolje
• 2 kyllingfileter
• 2 hoder romanosalat
• Parmesan

Dressing
• 1 eggeplomme
• 1 ss kvitvinseddik
• Ein skvis sitronsaft
• 1 kvitlauksfedd
• 1 dl olivenolje
• 2 ansjosfileter
• Nymalt pepper
• 2 ss nyrevet parmesan

1. Knus kvitlauksfeddet lett med eit knivblad, og gni innsida av ei stor salatbolle.
2. Del opp brødskivene i bitar. Drypp over litt olje og krydre med salt og pepper, ha på eit bakepapir på eit steikebrett. Steik midt i omnen på 225 grader til dei er gyldne.
3. Steik kyllingen i ei panne.
4. Lag dressingen: Kjør alle ingrediensane saman ilag med ein stavmiksar.
5. Ha salatbladene i ein bolle. Rør inn dressingen og topp med krutongar, kylling og høvla parmesan.

 

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*