Shakshuka

Shakshuka

egg-i-tomatsaus

Shakshuka er egg som er posjert i tomatsaus. Opprinnelsen er det ein del diskusjon om, men både Tunisia og Israel hevder shakshuka kjem frå dei. Frokosten er ihvertfall populær i midtøsten, og det finst mange måter å laga den på. Den innneheldt lauk, chili, tomat, egg og ofte cumin. Eg har prøvd å laga den etter tradisjonell oppskrift, men eg syns heilt ærlig at det ikkje blei så veldig godt. Men eg gjer meg jo ikkje så lett!

Løysinga blei å blant anna å bruka litt fløte. Den siste oppskrifta mi blei godkjent av alle i familien, så då må den sjølvsagt delast.

ca 3 personer

1 boks tomat

Ein liten skvett fløte

1 liten sjalottlauk

1 ss paprikapulver

Parmesan

Vårlauk

Egg

Smør

Salt

  1. Smelt smør i ei panne, og steik lauken til den er blitt blank.
  2. Hell oppi tomat på boks, og ein liten skvett fløte. Smak til med salt. Ha i paprikapulver.
  3. La blandinga koka i 2-3 min.
  4. Kakk oppi 3 egg, og ha panna inn i omnen på 200 grader i nokre minutter. Eg likar blautkokte egg, så eg har panna i omnen i berre nokre min.
  5. Dryss over parmesan, pepper og vårlauk.

egg-i-tomatsaus-2

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*