Risotto med Prosciutto

Risotto med Prosciutto

Risotto

3 pers

2 sjalottlauk, finhakka

1 stilk stangselleri, finhakka

4 dl arborio ris

10 dl vatn

2 terninger grønnsaksbuljong

1 dl tørr kvitvin

2-3 dl finrevet parmesan

2 kvitlauksfedd

250 gram cherrytomat

70 gram babyspinat

salt og pepper

smør

prosciutto

basilikum

Risotto 2

  1. Steik finhakka kvitlauk, cherrytomater og spinat i smør i ca 2 min. Smak til med salt og pepper og set til sides.
  2. Kok opp vatn og ha i buljongterningane.
  3. Steik finhakka selleri og sjalottlauk i smør i ca 2 min. Hell så i risotto risen og steik til den blir blank, ca 2-3 min. Hell i vinen og la det koka inn.
  4. Når vinen er kokt inn, har du i den varme buljongen i omgonger under omrøring. Ei ause om gongen. Kok vidare til risen er krema, det tar ca 20 min.
  5. Rør inn 1-2 dl parmesanost og 1 ss smør. Smak til risottoen med salt og pepper.
  6. Bland inn blandinga med kvitlauk, cherrytomat og spinat. Rør alt godt saman.
  7. Server med prosciutto, basilikum og masse parmesan.

Risotto 3

Risotto 4

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*