Deilig Gjærbakst!

Deilig Gjærbakst!

IMG_1229

  • 7 dl mjølk
    150 gram margarin
    2 dl sukker
    50 gram gjær
    Ca 1 kg kveitemjøl
    Fyll: Eplesyltetøy

    1. Smelt margarin, tilset mjølk og varm blandinga opp til ca 37 grader.
    2. Rør inn gjær.
    3. Tilset sukker og kveitemjøl, og elt deigen til den blir glatt og smidig.
    4. Dekk til deigen og la den heva i ca 30 min.
    5. Ha deigen over på ein benk og kjevl den til eit avlangt rektangel. Klipp eller skjær 1/3 inn på skrå langs begge sider av deigen. La det vera igjen ei rand på midten, der smører du eplesyltetøy på. Dryss gjerne over litt kanel.
    6. Flett så annakvar flipp inn mot midten. Brett kransane i endane sånn at syltetøyet ikkje renn ut.
    7. la det så stå og heva i ca 45 min.
    8. Pensle med egg og strø over perlesukker. Steik midt i omnen på 200 grader i ca 25 min

  • IMG_1230

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*